Reteta zilei: Ciorba de pui cu rosii

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de ciorba de pui cu rosii din: pui, morcov, patrunjel, telina, ceapa, rosii, ardei gras, bors, sare, piper si patrunjel.

Ciorba de pui cu rosii

Ingrediente:

  • 1 pui (sau 500 g măruntaie de pui)
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 ceapă
  • 1 kg roşii
  • 1 ardei gras
  • bors dupa gust
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Puiul curăţat şi spălat îl tai în bucăţi potrivit de mari şi îl pui la fiert într-o oală cu circa 3 l de apă rece. După ce spumezi bine, adaugi ceapa tocată şi zarzava­turile curăţate, spălate şi tăiate mărunt sau rase pe răzătoarea cu găuri mari.

Ciorba_de_pui_cu_rosii

După circa 1/2 oră, când sunt aproape fierte, adaugi ardeiul gras tăiat subţire şi roşiile tăiate felii, sărezi şi piperezi, con­tinuând fierberea încă 15 minute. Adaugi bors după gust, presari pă­trunjel şi serveşti ciorba imediat.

Ciorba_de_pui_cu_rosii_1

Ciorba de pui cu rosii

Ciorba de pui cu rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.