Reteta zilei: Ciorba de fasole cu afumatura

Printeaza

O reteta savuroasa si gustoasa de Ciorba de fasole cu afumatura din: fasole, costita afumata, patrunjel, pastarnac, morcovi, ardei, praz, rosii, sare, cimbru si leustean.

Ciorba de fasole cu afumatura

Ingrediente:

  • 400g fasole boabe
  • 400g costita afumata
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 fir de praz
  • 4-5 rosii proaspete sau o cana de bulion
  • sare
  • cimbru
  • leustean sau patrunjel

 

Mod de preparare:

Fasolea boabe se spala si se lasa la inmuiat peste noapte pentru a fierbe mai repede.

Se pune la fiert schimband apa de 2-3 ori pana se inmoaie.

Ciorba de fasole cu afumatura

Legumele se spala si se toaca marunt, dupa care se adauga la fasole impreuna cu crengute de cimbru sau cimbru uscat si sare.

Ciorba de fasole cu afumatura

In cazul in care folosim rosii proaspete, acestea se dau prin robot si intr-o cratita cu cateva linguri de ulei se pun pe foc pana se ingroasa, dupa care se adauga in oala peste legumele fierte si fasole.

Ciorba de fasole cu afumatura

Daca folosim bulion, acesta se pune pur si simplu in oala amestecat cu putin ulei.

In acelasi timp cu rosiile se adauga si costita afumata taiata in bucati potrivite.

Ciorba de fasole cu afumatura

Toate ingredientele se mai lasa la fiert 15 minute, dupa care fasolea se poate servi cu verdeata tocata marunt.

Ciorba de fasole cu afumatura

Ciorba de fasole cu afumatura

 

Ciorba de fasole cu afumatura

 

 

Pofta buna!

 

 

 

11 comentarii

  1. Arata demential!

  2. Vaaaai, cum poate sa arate, pur si simplue delicioasaaaaaaaaaaa

  3. ciorba de fasole cu afumatura e preferata mea 🙂

  4. Bai, ciorba de fasole cu afumatura arata foarte bine. Sa-mi pregatesti si mie o farfurie

  5. EU fac ciorba asa:

    400 de grame de fasole boabe
    400 de grame de afumatura cu os cu tot (ciolan, sunca de casa, scaricica etc.)
    2 cepe
    2 morcovi buni
    1 pastarnac
    1 radacina de patrunjel
    telina cat 1 ou mic
    2 catei de usturoi
    1 ardei (optional)
    400 de ml. de bulion de rosii concentrat
    2-3 foi de dafin
    1 buchetel cu verdeturi: 5 fire de tarhon si 5 ramurele de cimbru
    3 linguri de tarhon verde tocat pentru presarat
    sare si piper
    optional: otet de mere pentru inacrit

    Mod de preparare:
    Fasolea se alege cu grija de impuritati si de boabele cu stricaciuni, se spala in cateva ape reci si se pune la in muiat de cuseara in apa rece. In planul al doilea se poate vedea afumatura pusa la inmuiat si ea, nu e necesar sa procedati astfel decat daca aveti afumatura cam sarata si care fierbe mai greu (uscata).

    2. A doua zi de dimineata, fasolea se scurge bine de apa in care s-a inmuiat si se clateste sub jet de apa rece. Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa rece si se pune pe foc. Se da in clocot si imediat se scurge de apa in care s-a oparit, clatindu-se bine cu apa rece, acest procedeu avand rolul de a minimaliza efectele nedorite ale buclucasei leguminoase.

    3. Fasolea oparita si clatita, impreuna cu afumatura si foile de dafin se pun intr-o oala, se acopera cu apa rece din belsug si se pun pe foc. Sare nu se pune decat la sfarsit, pentru ca si carnea fumata e sarata. Atentie, daca stiti ca aveti carne afumata care fierbe mai greu si nu ati inmuiat-o in apa peste noapte, poate este util sa o fierbeti pe jumatate separat, ca sa nu se zdrobeasca complet boabele de fasole iar carnea sa fie inca nefiarta.

    4. De cum incepe sa fiarba, se va aduna spuma la suprafata, care trebuie indepartata de cat de multe ori .

    5. Ceapa, ardeiul si toate radacinoasele se curata, se spala si se toaca in cubulete potrivite.

    6. Dupa ce carnea afumata si fasolea au fiert impreuna timp de 1 ora, se adauga legumele taiate in cuburi . Tot acuma se adauga tarhonul si cimbrul legate intr-un buchetel, pentru a le indeparta mai usor la sfarsit. Pe masura ce apa se evapora, se completeaza cu apa calda.

    7. Cand carnea afumata este fiarta, se dezoseaza, se imparte in bucati cat sa incapa in lingura si se adauga in ciorba care fierbe .

    8. Dupa ce atat legumele, cat si fasolea si carnea sunt bine fierte, se adauga bulionul si usturoiul zdrobit si se mai clocoteste totul impreuna pret de 4-5 minute

  6. Bravo! Ciorba de fasole arata minunat!

  7. Smchera rau ciorba de fasole cu afumatura

  8. Si asta e bune, e buna rau

  9. Uaaau, ce-mi palce ciorba de fasole cu afumatura

  10. Imi curg balele dupa ciorba asta

  11. Foarte buna ciorba de fasole cu afumatura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.