Reteta zilei: Ciocolata calda cu frisca si aroma de scortisoara

Printeaza

Ciocolata calda cu frisca si aroma de scortisoara din: smantana, zahar pudra, scortisoara, esenta de vanilie, pudra de cacao, zahar, ghimbir, sare, piper cayenne, piper, apa calda, lapte integral.

Ciocolata_calda_cu_frisca_si_aroma_de_scortisoara_11

 

Ingrediente pentru crema frisca cu scortisoara:

  • 1 ceasca smantana
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Ingrediente ciocolata calda:

  • 1/4 ceasca pudra de cacao
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/8 lingurita de ghimbir
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 varf de cutit piper cayenne
  • 1 varf de cutit piper
  • 1/3 ceasca de apa calda
  • 2 cani de lapte integral
  • 2 cani de smantana
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:

Pentru prepararea cremei de frisca, bateti bine smantana, adaugati zahar, scortisoara si vanilie si continuati sa bateti pana se ingroasa.

Se acopera si se mentine rece in frigider pana la servire.

Ciocolata_calda_cu_frisca_si_aroma_de_scortisoara_02

Pentru prepararea ciocolatei calde, intr -o cratita medie se adauga zaharul , pudra de cacao, condimente, sare si apa.

Se aduce la fierbere, amestecand pana cand zaharul s-a dizolvat.

Ciocolata_calda_cu_frisca_si_aroma_de_scortisoara_04

Opriti focul si se adauga lapte integral si smantana. Amestecati si mai incalziti la foc mediu, dar nu dati in clocot.

Se toarna apoi in cani si se serveste cu crema de frisca cu scortisoara.

Ciocolata_calda_cu_frisca_si_aroma_de_scortisoara_09

Ciocolata calda cu frisca si aroma de scortisoara

Ciocolata_calda_cu_frisca_si_aroma_de_scortisoara_12

 

Savurati!

 

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.