Reteta zilei: Ciocanele de pui cu dovleac
PrinteazaO reteta savuroasa si gustoasa de Ciocanele de pui cu dovleac din: ulei de masline, unt, ceapa rosie, ciocanele de pui, sare, piper, oregano, patrunjel, usturoi, ulei de masline, otet, dovleac, rosii, vin si fasole alba.
Ingrediente:30ml de ulei de masline
- 30ml de unt
- 2 cepe rosii, taiate in patru
- 6-8 ciocanele de pui
- sare si piper
- 20g de oregano
- 20g de patrunjel
- 2 catei de usturoi, curatat
- 40ml de ulei de masline
- 30ml de otet
- 400g de dovleac, taiat cubulete
- 1 conserva de rosii feliate
- 15-ml de vin alb sec
- 1 conserva de fasole alba, scursa
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Incalzeste uleiul si untul intr-o oala mare pe care sa o poti folosi si la cuptor. Prajeste ceapa pana se inmoaie. Indeparteaza ceapa si prajeste ciocanelele de pui. Asezoneaza cu sare si piper.
Toaca oregano, patrunjelul si usturoiul si adauga uleiul de masline si otetul. Amesteca mixtura cu dovleacul. Aranjeaza dovleacul intre ciocanele si adauga ceapa prajita, rosiile si vinul. Pune la cuptor timp de 30 de minute.
Presara fasolea peste preparat si mai lasa la cuptor inca 10 minute.
Ciocanele de pui cu dovleac
Pofta buna!
O sa incerc si eu reteta asta de ciocanele cu dovleac
Mie una nu-mi place dovleacul deloc
N-am incercat niciodata asa ceva 🙂