Reteta zilei: Ciocanele de pui cu dovleac

Printeaza

O reteta savuroasa si gustoasa de Ciocanele de pui cu dovleac din: ulei de masline, unt, ceapa rosie, ciocanele de pui, sare, piper, oregano, patrunjel, usturoi, ulei de masline, otet, dovleac, rosii, vin si fasole alba.

Ciocanele_de_pui_cu_dovleac_4

Ciocanele de pui cu dovleac

 

Ingrediente:30ml de ulei de masline

  • 30ml de unt
  • 2 cepe rosii, taiate in patru
  • 6-8 ciocanele de pui
  • sare si piper
  • 20g de oregano
  • 20g de patrunjel
  • 2 catei de usturoi, curatat
  • 40ml de ulei de masline
  • 30ml de otet
  • 400g de dovleac, taiat cubulete
  • 1 conserva de rosii feliate
  • 15-ml de vin alb sec
  • 1 conserva de fasole alba, scursa

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Incalzeste uleiul si untul intr-o oala mare pe care sa o poti folosi si la cuptor. Prajeste ceapa pana se inmoaie. Indeparteaza ceapa si prajeste ciocanelele de pui. Asezoneaza cu sare si piper.

Ciocanele_de_pui_cu_dovleac

Toaca oregano, patrunjelul si usturoiul si adauga uleiul de masline si otetul. Amesteca mixtura cu dovleacul. Aranjeaza dovleacul intre ciocanele si adauga ceapa prajita, rosiile si vinul. Pune la cuptor timp de 30 de minute.

Ciocanele_de_pui_cu_dovleac_2

Presara fasolea peste preparat si mai lasa la cuptor inca 10 minute.

Ciocanele_de_pui_cu_dovleac_3

Ciocanele de pui cu dovleac

Ciocanele_de_pui_cu_dovleac_4

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. O sa incerc si eu reteta asta de ciocanele cu dovleac

  2. Mie una nu-mi place dovleacul deloc

  3. N-am incercat niciodata asa ceva 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.