Reteta zilei: Ciabatta

Printeaza

Ciabatta din: faina, apa, sare, drojdie.

Ciabatta

Ciabatta

Poate te intereseaza si: 

Ingrediente pentru aluat 1:

  • 2 1/4 cani faina
  • 1 1/2 cani apa
  • 1/4 lingurita drojdie

Ingrediente aluat 2:

  • 3 cani făină
  • 1 3/4 lingurita sare
  • 1 1/2 lingurita drojdie
  • 6 linguri apa

Mod de preparare:

Pentru alutul 1, se amestecă ingredientele pana se omogenizeaza. Acoperiti si pastrati la temperatura camerei timp de 3-4 ore.

Ciabatta

Pentru aluatul 2, se amestecă ingredientele împreună cu aluatul 1 si se framanta bine pana se omogenizeaza. Aluatul va fi foarte lipicios.

Ciabatta

Lasati sa creasca pana se dubleaza.

Ciabatta

Se presara suprafata de lucru cu făină. Se toarnă aluatul, se presara cu faina si formati un pătrat.

Ciabatta

Împărțiți în 9 bucăți și se lasă fiecare bucată să crească din nou.

Ciabatta

Coaceți la 180C pentru aproximativ 20-30 minute.

Ciabatta
Se lasă să se răcească și se serveste.

Ciabatta

Ciabatta

Ciabatta

Pofta buna!

2 comentarii

  1. RETETA DE ALUAT NR 2 ESTE IMPOSIBILA :
    La 3 cani de faina este imposibil numai 6 linguri de apa.

  2. De ce este imposibil?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.