Reteta zilei: Ciabatta cu legume coapte

Printeaza

Ciabatta cu legume coapte din: vanata, ardei rosu, dovlecel, ceapa rosie, rosii cherry, usturoi, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si paine ciabatta.

Ciabatta_cu_legume_coapte_4

Ciabatta cu legume coapte

 

Ingrediente:

  • 1 vanata, taiata bucati
  • 1 ardei rosu, taiat bucati
  • 1 zuchini, taiat bucati
  • 1 dovlecel, taiat bucati
  • 1/2 ceapa rosie, taiata felii subtiri
  • 1/2 cana rosii cherry
  • 6 – 8 catei de usturoi
  • 2 – 3 linguri cimbru proaspat si frunze de oregano
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 paine ciabatta, taiata in 8 felii

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200 C. Aranjati vinetele pe prosoape de hartie. Se presara cu sare si se lasa sa stea timp de 15 minute. Aranjati toate legumele si presarati ierburi pe o foaie de copt. Asezonati cu sare si piper. Dati la cuptor pentru 30 minute.

Ciabatta_cu_legume_coapte_1

Ungeti painea cu ulei de masline si presarati sare. Prajiti ciabatta pana se rumeneste. Intr-un castron mic, amestecati 2 linguri ulei si o lingura de otet balsamic. Pe fiecare felie de ciabatta prajita adaugati legumele coapte si garnisiti cu amestecul de ulei si otet.

Ciabatta_cu_legume_coapte_2

Serviti ciabatta calda.

Ciabatta_cu_legume_coapte_3

Ciabatta cu legume coapte

Ciabatta_cu_legume_coapte_5

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Asta e un fel de paine prajita cu multe legume …

  2. Foarte buna ideea asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.