Reteta zilei: Chiftelute de vita si porc pe pat de piure de cartofi
PrinteazaChiftelute de vita si porc pe pat de piure de cartofi din: unt, ceapa, pesmet, apa vita, porc, sare, ienibahar, piper alb, zahar, supa de vita, piure de cartofi.
Ingrediente:
- 1 lingura unt
- 1 lingura ceapa tocată
- 2/3 ceașcă pesmet
- 1 cană apă
- 1 kg carne de vită tocata
- 500gr carne de porc tocata
- 1 linguriță sare
- 1/2 lingurita ienibahar
- 1/2 lingurita piper alb
- 1/2 linguriță zahar
- unt, pentru prajit
- 1 cană supa de vita
- piure de cartofi, pentru servire
Mod de preparare:
Topiti untul in tigaie. Adaugati ceapa tocata si gatiti pana cand se inmoaie.
Adaugati pesmetul intr-un bol mare. Turnati apa peste pesmet și se amestecă pentru a se combina. Pastrati deoparte cateva minute.
Adăugați carne de vită, carne de porc, ceapa, condimente și zahăr intr-un bol.
Se amesteca foarte bine.
Adaugati unt intr-o tigaie mare si se topeste. Formati chiftelutele si incorporati in tigaie.
Rumniti bine pe toate partile. Scoateti din tigai si pastrati calde.
Adauga supa de carne de vită in tigaie si gatiti pana se ingroasa.
Se toarna peste chiftelute.
Se servesc cu piure de cartofi.
Chiftelute de vita si porc pe pat de piure de cartofi
Pofta buna!