Reteta zilei: Chiftelute de pui si vita la cuptor

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de chiftelute de pui si vita la cuptor din: piept de pui, pulpa de vita, faina, oua, sare, ceapa, usturoi, marar sau patrunjel, felii de franzela si ulei de masline.

Chiftelute de pui si vita la cuptor

Ingrediente:

  • piept de pui
  • pulpa de vita
  • 2 linguri de faina
  • doua oua
  • sare
  • o ceapa ceapa mica
  • 3 graunte de usturoi
  • marar sau patrunjel
  • felii de franzela
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui si pulpa de vita se trec impreuna prin masina de tocat. Din aproximativ 500 g carne macra vor iesi 50 chiftele de marime medie.

Chiftelute_de_pui_si_vita_la_cuptor_02

 

Ouale, ceapa, usturoiul, verdeata si feliile de franzela se trec prin blender, apoi se adauga putina sare si se toarna peste carnea tocata. Se amesteca bine cu o lingura, se incorporeaza 2 linguri de ulei de masline si se pun condimente dupa gust. Se poate adauga putina faina (o lingura- doua) pentru legarea compozitiei.

Chiftelute_de_pui_si_vita_la_cuptor_03

 

Cu lingura se ia cate putin din compozitie, se formeaza bile  care se pun la copt in tava de aragaz, pe hartie de copt. Se pot servi calde sau reci cu garnitura de cartofi, orez sau legume gratinate.

Chiftelute_de_pui_si_vita_la_cuptor

 

Chiftelute de pui si vita la cuptor

Chiftelute_de_pui_si_vita_la_cuptor

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-chiftelute-pui-vita-cuptor html

5 comentarii

  1. Ce-mi plac, si au iesit gustoase

  2. Foarte bune chiftelele

  3. Ia sa fac eu niste chiftele

  4. Prefer umai carnea de vita, ies mult mai gustoase chiftelutele

  5. Antoanela Marescu

    Imi faci si mie o serie de chiftele?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.