Reteta zilei: Chiftelute de orez

Printeaza

Chiftelute de orez din: orez fiert, mozzarella, parmezan, ulei, ceapa verde, ardei chili, sare, piper, faina, oua,pesmet, ulei.

Chiftelute_de_orez_09

Chiftelute de orez

Ingrediente:

  • 2 cani de orez, fiert
  • 1 1/2 ceasca branza mozzarella, maruntita
  • 1/4 cesti parmezan, ras
  • 1 lingurita ulei
  • 3 fire ceapa verde, tocata marunt
  • 1 chili rosu, tocat
  • sare și piper
  • faina
  • 2 oua batute
  • 1 ceasca pesmet
  • 3/4 ceasca ulei, pentru prajit

Mod de preparare:

Se incalzeste 1 lingurita de ulei intr-o tigaie la foc mediu si gatiti ceapa verde si ardeiul iute pentru 30-60 de secunde. Presarati sare si amestecati.

Chiftelute_de_orez_03

Intr-un bol combinati orez, amestecul de ceapa verde si chili, branza mozzarella, se amesteca bine si se formeaza chiftelute mici.

Chiftelute_de_orez_06

Dati prin faina, ou si pesmet. Se incinge uleiul in tigaie la foc mediu. Se prajesc chiftelele pe toate partile pana se rumenesc. Serviti calde cu sos dupa preferinta.

Chiftelute_de_orez_07

Chiftelute de orez

 

Chiftelute_de_orez_08

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.