Reteta zilei: Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

Printeaza

Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii din: suc de rosii, carne tocata, apa, ceapa, ulei de masline, morcov, oua, ceapa verde, usturoi, paine, patrunjel, piper, cimbru, sare.

Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

 

Ingrediente:

  • 700 de grame de suc de rosii
  • 300 de grame de carne tocata (amestec de porc cu vita)
  • 200 g de apa
  • 2 fire ceapa verde
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1-2 oua
  • 1 ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • ½ felie de paine
  • patrunjel
  • piper
  • cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Se amesteca carnea cu ou, ceapa, morcovul ras și jumatate de capatana de usturoi, piper, sare, paine si patrunjel.

Faceti chiftelute. Prajește ceapa verde tocata in ulei de masline.

Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

Adaugati suc de rosii, cimbru, sare si apa si se lasa sa fiarba. Adaugati chiftelutele si se lasa sa fiarba pentru 35-40 de minute, la foc mic.

Cand sunt gata, se adauga usturoi si se lasa la foc pentru inca 5 minute. Serviti chiftelutele calde.

Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Gabriela Martin

    Arata bine chiftelele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.