Reteta zilei: Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii
PrinteazaChiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii din: suc de rosii, carne tocata, apa, ceapa, ulei de masline, morcov, oua, ceapa verde, usturoi, paine, patrunjel, piper, cimbru, sare.
Ingrediente:
- 700 de grame de suc de rosii
- 300 de grame de carne tocata (amestec de porc cu vita)
- 200 g de apa
- 2 fire ceapa verde
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 1 morcov
- 1-2 oua
- 1 ceapa
- 1 capatana de usturoi
- ½ felie de paine
- patrunjel
- piper
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Se amesteca carnea cu ou, ceapa, morcovul ras și jumatate de capatana de usturoi, piper, sare, paine si patrunjel.
Faceti chiftelute. Prajește ceapa verde tocata in ulei de masline.
Adaugati suc de rosii, cimbru, sare si apa si se lasa sa fiarba. Adaugati chiftelutele si se lasa sa fiarba pentru 35-40 de minute, la foc mic.
Cand sunt gata, se adauga usturoi si se lasa la foc pentru inca 5 minute. Serviti chiftelutele calde.
Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii
Pofta buna!
Arata bine chiftelele