Reteta zilei: Chiftele cu mentă şi susan

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de chiftele cu menta si susan din: carne tocata de pui, ficatei de pui, ceapa verde, susan, pesmet, ghimbir si menta.

Chiftele cu mentă şi susan

Inrgediente:

  • 500 g carne tocată de pui
  • 2 ficăţei de pui
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 linguri cu susan
  • 1 lingură cu pesmet
  • 1/4 linguriţă cu ghimbir ras
  • mentă

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Pune susanul într-o tigaie neunsă şi rumeneşte-l uşor la foc mic. Ai mare grijă să nu se ardă! Lasă-l să se răcorească pe o farfurie.

Chiftele_cu_menta_si_susan

Separat, amestecă bine carnea tocată de pui cu ficăţeii de pui, ceapa înăbu­şită separat şi pesmetul.

Chiftele_cu_menta_si_susan_02

Din compoziţia astfel obţinută, modelează chiftele potrivit de mari şi înfige-le pe beţe de frigăruie. Tăvăleşte-le prin susanul rumenit, aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-le la cuptor, la foc mic, 30-40 de minute.

Chiftele_cu_menta_si_susan_03

Serveşte chiftelele cu salată pregătită rapid dint r-o lămâie tăiată mărunt şi amestecată cu puţin ulei de măsline şi mentă tocată fin. Lasă la rece minimum 30 de minute.

Chiftele_cu_menta_si_susan_04

Chiftele cu mentă şi susan

Chiftele cu mentă şi susan

Poftă bună!

2 comentarii

  1. foarte bune chiftelele

  2. Angela Constantin

    Imi plac chiftelele astea, eu zic ca merita sa le incerc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.