Reteta zilei: Chifle de casa
PrinteazaChifle de casa din: faina, gris, drojdie, zahar, sare, apa.
Poate te intereseaza si:
- Chifle cu branza, arpagic si unt
- Chifle marmorate cu ciuperci si broccoli
- Chifle umplute cu cascaval, oua si sunca
- Chifle cu tarate si seminte
- Chifle umplute cu pasta de spanac
Ingrediente:
- 3 cesti făină
- 1 cană griș
- 2 1/4 lingurite drojdie
- 1 lingura zahăr
- 1 1/2 lingurita de sare
- 1 1/2 cani de apa
Mod de preparare:
Se amestecă împreună toate ingredientele, cu excepția apei, apoi se incorporeaza apa și se amestecă până când se formează un aluat.
Se framanta aluatul foarte bine. Transferati intr-un castron uns cu putin ulei si lasati sa creaca pana se dubleaza.
Impartiti in 4 si puneti pe o foaie de copt intr-o tava. Acoperiti si lasati sa mai creaca putin.
Se incalzeste cuptorul la 200C. Coaceti chiflele timp de 18-22 de minute.
Lasati sa se raceasca si serviti ca atare sau scobiti miezul si umpleti cu supa.
Chifle de casa
Pofta buna!
Bune rau chiflele astea