Reteta zilei: Chec cu carne de curcan si garnitura

Printeaza

Chec cu carne de curcan si garnitura din: ulei de masline, ardei gras, ceapa, sare, piper, usturoi, curcan, pesmet, ou, rosii uscate, parmezan, lapte degresat, frunze de patrunjel, busuioc, condimente, ketchup, zahar brun, otet balsamic, sos worcestershire, praf de usturoi, boia de ardei si piper cayenne.

Ingrediente:

Chec cu carne de curcan si garnitura

Chec cu carne de curcan si garnitura

  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu, tocat marunt
  • 1 ceapa alba, fin tocata
  • 1 ½ lingurite de sare
  • 1 lingurita piper negru
  • 3 catei de usturoi, pisati
  • 1 ¼ – 1 ½ kg de curcan
  • 1 ¼ cana pesmet proaspat
  • 1 ou
  • ¼ ceasca rosii uscate
  • ¼ ceasca parmezan ras
  • ¼ cana lapte degresat
  • 2 linguri frunze de patrunjel tocat
  • 2 linguri de busuioc proaspat tocat
  • 1 lingurita condimente italiene

Ingrediente sos de rosii:

  • 1 cutie sos de rosii
  • ¼ ceasca ketchup
  • 1 lingura zahar brun
  • ½ lingurita otet balsamic
  • ½ lingurita condimente italiene
  • ¼ lingurita sos Worcestershire
  • Sare
  • 1/4 Lingurita piper negru

 

Mod de preparare:

Adauga toate ingredientele intr-un castron si amestecati pentru a si combina bine, se acopera cu folie de plastic si bagati la frigider. Se incalzeste cuptorul la 200C.

Pulverizati tava cu ulei de masline. Incepeți prin sota legumele pentru fleica, prin plasarea unei tigai la foc mediu și adaugand 1-2 linguri ulei de măsline, adaugați ardeiul rosu și ceapa, plus vârf de cuțit de sare și piper și gatiti pentru aproximativ 5 minute; se adauga apoi usturoiul și se amesteca pentru a se combina.

Mai gatiti cateva minute. Plasati legumele sotate pe o farfurie si lasati sa se raceasca.

Chec cu carne de curcan si garnitura

Pentru a pregati fleica, intr-un castron mare se adauga carnea de curcan, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper negru, pesmetul si restul de ingredient; folosind mainile se amesteca ușor carnea cu ingredientele, si puneti in tava.

Se adauga aproximativ 4 linguri sos de rosii,imprastiati uniform.

Chec cu carne de curcan si garnitura

Coaceti pentru aproximativ 45 de minute. Scoateti apoi din cuptor si lasati sa se odihnească timp de aproximativ 10 minute, apoi felieati și serviti cu sos de rosii.

Ingrediente cartofi picanti:

  • 4 cartofi mari,taiati felii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare
  • piper negru
  • ¼ linguriță praf de usturoi
  • ¼ lingurita boia de ardei
  • piper cayenne

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 250C. Intr-un castron mare, amestecati cartofii cu ulei de masline, adaugati sare si piper, praf de usturoi, boia de ardei si piper cayenne. Imprastiati in tava si dati la copt pentru 40-45 de minute.

Chec cu carne de curcan si garnitura

 

Chec cu carne de curcan si garnitura

Chec cu carne de curcan si garnitura

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Ce-mi place combinatia asta

  2. Valentina Negrescu

    N-am mai auzit pana acum ca intr-un chec sa fie si carne de curcan

  3. Arata bine chechul cu carne de curcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.