Reteta zilei: Carne de porc aromata, inabusita

Printeaza

Carne de porc aromata, inabusita din: carne de porc, sare, rosie, ardei iute, piper, condimente, coriandru, ceapa, usturoi, apa, suc de lamaie, ulei, chimen, pudra de curry.

Carne de porc aromata, inabusita

 

Ingrediente:

  • 1-2 kg de carne de porc, cuburi
  • 1 lingurita sare
  • 1 rosie, cuburi
  • 1 ardei iute
  • 1/8 lingurita de piper negru
  • 1 lingura de condiment, dupa gust
  • 2 linguri coriandru tocat
  • 2 cepe mici, feliate
  • 4 catei de usturoi, feliat
  • 2 cani de apa
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura chimen
  • 1/4 lingurita pudra de curry

 

Mod de preparare:

Se toarna suc de lamaie peste carne si se acopera cu apa rece. Scurgeti bine si asezonati cu sare si piper.

Se adauga rosiile, pudra de curry, 1 ceapa feliata, condimentele, coriandru si ardei iute.

Se lasa la marinat pentru cateva ore in frigider.

Incalziti uleiul la foc mediu intr-o oala mare, apoi se adauga ceapa si usturoiul.

Carne de porc aromata, inabusita

Gatiti aproximativ 4-5 minute, adaugati chimen, reduceti focul la mic, gatiti cateva minute, adaugati carnea de porc condimentata.

Amestecati, adaugati tot sucul din castronul in care s-a marinat carnea, acoperiti si gatiti aproximativ 20 de minute.

Carne de porc aromata, inabusita

Adaugati 2 cani de apa si se lasa sa fiarba timp de inca 45 minute.

Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.

Carne de porc aromata, inabusita

Carne de porc aromata, inabusita

Carne de porc aromata, inabusita

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Asta-i un fel de pomana porcului

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.