Reteta zilei: Carnaciori in cuib
PrinteazaO reteta delicioasa de carnaciori in cuib din: carnaciori de porc, supa de carne, lapte, ceapa, faina, ou, cimbru, zahar, mustar iute, ulei, piper si sare.
Ingrediente:
- 8 cârnăciori de porc
- 500 ml supă de carne
- 300 ml lapte
- 2 cepe
- 100 g făină + 1 lingură cu făină
- 1 ou
- 2 lingurite cimbru uscat
- 1 lingurita cu zahar
- 1/2 lingurita cu mustar iute
- 1 lingura cu ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Taie cârnaţiiîn bucăţi de 4-5 cm, pe care le crestezi la capete în cruce. Pune-i într-o tigaie încinsă şi lasă-i să se perpelească.
Pune făina într-un castron mare, fă o adâncitură în mijloc şi adaugă muştarul, oul şi sarea. Amestecă, turnând din când în când lapte. Presară cimbrul şi amestecă bine, să nu rămână cocoloaşe.
Prepară un sos: toacă ceapa mărunt de tot şi căleşte-o în ulei până de¬vine aurie, adaugă o lingură cu făină şi amestecă. Când făina s-a maronit uşor, adaugă supa de came. Amestecă energic, ca la ciulama. Lasă să dea în 2-3 clocote.
Pune carnaciorii in picioare intr-o forma de briose unsa si toarna aluatul pe langa ei. Da la cuptor 30-40 de minute. Serveste alaturi de sosul de ceapa.
Carnaciori in cuib
Pofta buna!
Nu-mi plac