Reteta zilei: Carnaciori in cuib

Printeaza

O reteta delicioasa de carnaciori in cuib din: carnaciori de porc, supa de carne, lapte, ceapa, faina, ou, cimbru, zahar, mustar iute, ulei, piper si sare.

Carnaciori in cuib

Ingrediente:

  • 8 cârnăciori de porc
  • 500 ml supă de carne
  • 300 ml lapte
  • 2 cepe
  • 100 g făină + 1 lingură cu făină
  • 1 ou
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1/2 lingurita cu mustar iute
  • 1 lingura cu ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie cârnaţiiîn bucăţi de 4-5 cm, pe care le crestezi la capete în cruce. Pune-i într-o tigaie încinsă şi lasă-i să se perpelească.

Carnaciori_in_cuib

Pune făina într-un castron mare, fă o adâncitură în mijloc şi adaugă muştarul, oul şi sarea. Amestecă, turnând din când în când lapte. Presară cimbrul şi amestecă bine, să nu rămână cocoloaşe.

Carnaciori_in_cuib_1

Prepară un sos: toacă ceapa mărunt de tot şi căleşte-o în ulei până de¬vine aurie, adaugă o lingură cu făină şi amestecă. Când făina s-a maronit uşor, adaugă supa de came. Amestecă energic, ca la ciulama. Lasă să dea în 2-3 clocote.

Carnaciori_in_cuib_2

Pune carnaciorii in picioare intr-o forma de briose unsa si toarna aluatul pe langa ei. Da la cuptor 30-40 de minute. Serveste alaturi de sosul de ceapa.

Carnaciori_in_cuib_3

Carnaciori in cuib

Carnaciori in cuib

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.