Reteta zilei: Burgeri de curcan cu salata de porumb
PrinteazaBurgeri de curcan cu salata de porumb din: porumb, rosii cherry, coriandru, ardei iute, suc de lamaie, ceapa verde, sare de mare, carne de curcan, chimen, praf de ardei iute, usturoi, avocado, ciuperci, branza cheddar.
Ingrediente sos de porumb:
- 300gr boabe de porumb
- 360gr rosii cherry, taiate in sferturi
- 1 legatura coriandru, tocat
- 1 lingura de ardei iute, tocat
- 2 linguri de suc de lamaie
- 1 legatura ceapa verde, felii subtiri
- 1 lingurita sare de mare
Ingrediente burgeri:
- 1 kg carne tocata de curcan
- 1 lingurita sare de mare
- ½ lingurita de chimen
- ½ lingurita praf de ardei iute
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 avocado
- 4 ciuperci
- 4 felii de branza cheddar
Mod de preparare:
Incepeti prin combinarea tuturor ingredientelor pentru sos.
Se incalzeste gratarul la foc mare. Se amesteca impreuna curcan, sare de mare, chimen, ardei si usturoi.
Curatati si maruntiti avocado intr-un bol mic.
Impartiti amestecul de carne in 4, adaugati in fiecare avocado.
Formati burgeri alipind marginile. Se pun ciupercile si chiftele pe gratar si reduceti focul la mediu.
Gatiti 6-8 minute. Intoraceti si adaugati cate o felie de branza si mai frigeti inca 6-8 minute.
Pentru a servi, puneti fiecare burger pe o ciuperca si garnisiti cu salata de porumb.
Burgeri de curcan cu salata de porumb
Pofta buna!
Ce buni sunt ….