Reteta zilei: Burgeri de cartofi dulci cu maioneza picanta

Printeaza

Burgeri de cartofi dulci cu maioneza picanta din: seminte de sturguri, ceapa rosie, usturoi, ghimrn, ardei iute, cartofi dulci, faina integrala, fasole neagra, sare, piper, unt de arahide, sirop de artar, patrunjel, coriandru, pesmet, coaja de limeta, ardei iute, iaurt, mustar dijon, miere, morcov, varza rosie, nuci, chifle.

Burgeri de cartofi dulci cu maioneza picanta

Burgeri de cartofi dulci cu maioneza picanta

 

Ingrediente:

  • ulei de seminte de struguri
  • 1 ceapa rosie, tocata fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingurita chimen
  • fulgi de ardei iute
  • 250g cartofi dulci
  • 1/3 cana faina integrala
  • 120g fasole neagra fiarta
  • sare si piper negru
  • 15ml unt de arahide
  • 1 lingurita sirop de arțar
  • 2 lingurite patrunjel sau coriandru, tocat marunt
  • 1/4 ceasca pesmet pentru prajirea burgerilor

Ingrediente maioneza:

  • 1 lingurita coaja de limeta
  • 1 ardei iute
  • 1 cana iaurt
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 2 lingurite miere

Ingrediente pentru servire:

  • 1 morcov ras
  • 1/4 varza rosie tocata
  • 30g nuci tocate
  • 4 chifle

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea maionezei, adaugati toate ingredientele itr-un castron si se amesteca bine pana se combina, apoi se da la frigider.

Incalziti cuptorul la 200C. Curatati cartofii de coaja, taiati felii, stropiti cu ulei si dati la cuptor pentru 40 de minute.

Burgeri de cartofi dulci cu maioneza picanta

Scoateti idn cuptor si pasati pana obtineti piure. Lasati sa se raceasca si asezonati dupa gust. Intre timp, intr-o tigaie mica, caliti ceapa, usturoi, chimen si fulgi de ardei iute cu ulei.

Opriti focul si lasati sa se raceasca, apoi adaugati in castronul cu piure. Adaugati restul ingredientelor pentru burgeri, si se amesteca cu o lingura de lemn pana se combina.

Burgeri de cartofi dulci cu maioneza picanta

Puneti pesmetul intr-o farfurie. Formati 4 burgeri, dati prin pesmet si puneti pe o farfurie. Puneti ulei intr-o tigaie si prajiti burgerii cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Intr-un castron puneti jumatate din cantitatile de varza si morcov si amestecati cu maioneza.

Burgeri de cartofi dulci cu maioneza picanta

Serviti burgerii cu chifle, salata de varza si morcov cu maioneza, iar dupa preferinta puteti adauga maioneza, varza si morcov proaspat.

Burgeri de cartofi dulci cu maioneza picanta

Burgeri de cartofi dulci cu maioneza picanta

Burgeri de cartofi dulci cu maioneza picanta

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Ce bine arata burgeri astia!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.