Reteta zilei: Budinca de quinoa cu mozzarella, rosii si parmezan

Printeaza

Budinca de quinoa cu mozzarella, rosii si parmezan din: quinoa, sos de rosii, pasta de tomate, smantana, parmezan, mozzarella, rosii, busuioc, fulgi de ardei rosu, sare, piper.

Budinca_de_quinoa_cu_mozzarella_rosii_si_parmezan_09

Budinca de quinoa cu mozzarella, rosii si parmezan

 

Ingrediente:

  • 2 cesti quinoa fiarta
  • 1 ceasca sos de rosii
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1/3 ceasca smantana
  • 1/3 ceasca parmezan
  • 1 cana mozzarella, maruntita
  • 1 ceasca de rosii, injumatatite
  • 1 legatura busuioc proaspat , tocat
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita piper

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Ungeti un vas termorezistent cu ulei. Incalziti sosul de rosii si pasta de tomate la foc mic intr-o cratita mare, aproximativ 3-5 minute. Se adauga smantana, parmezan, fulgi de ardei rosu, sare si piper. Opriti focul si adaugati quinoa.

Budinca_de_quinoa_cu_mozzarella_rosii_si_parmezan_05

Adaugati jumatate din mozzarella si jumatate din rosii, apoi o parte din busuioc. Se toarna amestecul in vasul termorezistent. Adaugati restul de mozzarella, , rosii si parmezan. Dati la cuptor timp de 15-20 de minute.

Budinca_de_quinoa_cu_mozzarella_rosii_si_parmezan_07

Scoateti din cuptor si garnisiti cu restul de busuioc. Se lasa sa se odihneasca si apoi serviti.

Budinca_de_quinoa_cu_mozzarella_rosii_si_parmezan_08

Budinca de quinoa cu mozzarella, rosii si parmezan

Budinca_de_quinoa_cu_mozzarella_rosii_si_parmezan_09

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Sorina Apetroiei

    Am notat reteta de budinca, acum sa vad ce-mi iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.