Reteta zilei: Budinca de paste cu broccoli

Printeaza

Budinca de paste cu broccoli din: broccoli, penne, unt, usturoi, faina, supa de pui, lapte, oregano, fulgi de ardei, branza fontina, mozzarella, parmezan, sare, piept de pui, pesmet.

Budinca_de_paste_cu_broccoli_13

Budinca de paste cu broccoli

Ingrediente:

  • 3 cesti de broccoli
  • 1 pachet penne
  • 3 linguri de unt
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 3 linguri de faina
  • 1 ½ cesti supa de pui
  • 1 ¼ cesti lapte
  • 1 ½ lingurite oregano
  • 1 ½ lingurita fulgi de ardei
  • 1 ¼ cana branza fontina, rasa
  • 1 ceasca branza mozzarella, maruntita
  • ½ ceasca parmezan ras
  • sare
  • 2 cesti de piept de pui maruntit
  • ¼ cani pesmet

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C. Aduceti o oala mare de apa sarata la fiert si pregatiti un bol cu gheata. Cand apa fierbe, se adauga broccoli si se fierbe timp de un minut. Transferati apoi in bolul cu gheata. Se aduce la fierbere alta oala cu apa si cand clocoteste se incorporeaza pastele. Gatiti al dente.

Budinca_de_paste_cu_broccoli_03

Se topeste untul intr-o cratita medie, se adauga usturoiul si sotati timp de 1 minut. Amestecati faina in unt și usturoi. Gatiti, amestecand constant pentru 1 ½ minute. Incorporati supa de pui, lapte, oregano si fulgii de ardei. Aduceti sosul la un foc mic, amestecand in mod constant, pana se ingroasa, aproximativ 5 minutes.

Budinca_de_paste_cu_broccoli_06

Opriti focul si adaugati 1 cana de branza fontina, 1 ceasca mozzarella si ¼ cana parmezan. Se amesteca pana se topeste toata branza. Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Se adauga broccoli si pieptul de pui. Se toarna sosul de branza, se amesteca pentru a se combina.

Budinca_de_paste_cu_broccoli_10

Se toarna amestecul intr-un vas termorezistent mediu si se presara restul de ¼ cana branza fontina, ¼ cana parmezan si pesmet. Transferati la cuptor si coaceti timp de 25 minute. Serviti preparatul cald.

Budinca_de_paste_cu_broccoli_11

Budinca de paste cu broccoli

Budinca_de_paste_cu_broccoli_12

Pofta buna!

 

Reteta a fost oferita de Restaurantedelux.ro

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.