Reteta zilei: Budinca cu fructe de padure

Printeaza

Budinca cu fructe de padure din: fructe de padure, zahar pudra, briose si unt.

Budinca cu fructe de padure

Budinca cu fructe de padure

 

Ingrediente:

  • 1 kg fructe de padure (cireșe, zmeura, coacaze negre, mure)
  • 900g zahar pudra
  • 400g brioșe
  • 1 lingura unt topit

 

Mod de preparare:

Puneți fructele și zaharul intr-o tigaie la foc mediu, se amesteca cu grija pana cand se topeste zaharul.

Cand incep sa fiarba, opriti focul si lasati sa se odihneasca 10 minute. Strecurati apoi intr-un castron.

Budinca cu fructe de padure

Intr-un castron adanc ungeti marginile cu putin unt. Asezati o bucata mare de folie alimentara., astfel incat sa fie acoperite marginile.

Feliati briosele, scufundati fiecare felie in sucul fructelor de padure si asezati in castron de jur-imprejur. Repetati pana cand terminati marginile.

Budinca cu fructe de padure

Jumatate din cantitatea de fructe o plasati in interior. Acoperiti cu un strat de briose insiropate si adaugati cealalta jumatate de cantitate de fructe. Acoperiti cu inca un strat de briose.

Budinca cu fructe de padure

Acoperiti cu folia care trecea de marginile castronului. Acoeperiti cu o farfurie si dati la frigider pentru cel putin 12 ore.

Desfaceti cu atentie budinca, indepartati folia alimentara si lasati pe farfurie. Feliati si serviti.

Budinca cu fructe de padure

Budinca cu fructe de padure

Budinca cu fructe de padure

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce bine arata budinca asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.