Reteta zilei: Budinca cu fructe de padure
PrinteazaBudinca cu fructe de padure din: fructe de padure, zahar pudra, briose si unt.
Ingrediente:
- 1 kg fructe de padure (cireșe, zmeura, coacaze negre, mure)
- 900g zahar pudra
- 400g brioșe
- 1 lingura unt topit
Mod de preparare:
Puneți fructele și zaharul intr-o tigaie la foc mediu, se amesteca cu grija pana cand se topeste zaharul.
Cand incep sa fiarba, opriti focul si lasati sa se odihneasca 10 minute. Strecurati apoi intr-un castron.
Intr-un castron adanc ungeti marginile cu putin unt. Asezati o bucata mare de folie alimentara., astfel incat sa fie acoperite marginile.
Feliati briosele, scufundati fiecare felie in sucul fructelor de padure si asezati in castron de jur-imprejur. Repetati pana cand terminati marginile.
Jumatate din cantitatea de fructe o plasati in interior. Acoperiti cu un strat de briose insiropate si adaugati cealalta jumatate de cantitate de fructe. Acoperiti cu inca un strat de briose.
Acoperiti cu folia care trecea de marginile castronului. Acoeperiti cu o farfurie si dati la frigider pentru cel putin 12 ore.
Desfaceti cu atentie budinca, indepartati folia alimentara si lasati pe farfurie. Feliati si serviti.
Budinca cu fructe de padure
Pofta buna!
Ce bine arata budinca asta