Reteta zilei: Budinca cu carne tocata de porc
PrinteazaO reteta foarte simpla de budinca cu carne tocata de porc, paste integrale de porc, ceapa, oua, cascaval, sare, piper si smantana.
Ingrediente:
- 500 g paste integrale spiralate
- 1, 1.5 kg carne tocata porc
- 1-2 cepe
- 5 oua
- cascaval
- sare
- piper
- alte condimente
- smantana
Mod de preparare:
Se spala si se toaca carnea de porc si se condimenteaza cu sare, piper, alte condiment dupa gust. Se curata si se taie marunt ceapa.
Carnea impreuna cu ceapa si putina apa se pun intr-o cratita si se fierb aproximativ 30-45 minute, timp in care se amesteca compozitia.
In acelasi timp se fierb pastele intr-o oala cu un praf de sare si un strop de ulei. Inainte cu 10-15 minute de a fi gata, in compozitia de carne se pun 2 linguri bulion.
Se bat oualele ca pentru omleta si se rade cascavalul care se amesteca cu oualele batute. Intr-o cratita mai mare se pun pastele, se adauga compozitia de carne si oualele batute amestecate cu cascavalul ras si se amesteca.
Deasupra se rade cascaval pana este acoperita toata compozitia si se da la cuptor aproximativ 30 minute. Se serveste calda cu smantana.
Budinca cu carne tocata de porc
Poftă bună!
Vreau sa gust si eu 🙂
A iesit buna budinca?
Foarte buna budinca