Reteta zilei: Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola

Printeaza

Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola din: rosii cherry, ulei de masline, turmeric, usturoi, ceapa, sare de mare, praf de ardei iute, piper, otet de vin alb, suc de lamaie, ulei de masline, arpagic, unt, faina, lapte, branza gorgonzola, nucsoara, sare, paine.

Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola

Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola

 

Ingrediente sos de rosii:

  • 350 de grame de rosii cherry
  • 350 de grame de rosii cherry galbene
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 1/4 lingurita de praf turmeric

Ingrediente vinegreta:

  • 3 catei de usturoi, taiat felii subtiri
  • 1 1/2 ceapa, foarte fin tocata
  • 2 lingurite de sare de mare
  • 1 lingurita de praf ardei iute
  • 1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri de otet de vin alb
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1/3 ceasca de ulei de masline
  • 2 linguri de arpagic tocat marunt

Ingrediente sos gorgonzola:

  • 1 lingura de unt
  • 1 1/2 linguri de faina
  • 1/2 cana de lapte
  • 110 grame de branza gorgonzola
  • 1/4 lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 1/8 lingurita de nucsoara macinata
  • Sare, dupa gust
  • 1/2 paine feliata

 

Mod de preparare:

Spala rosiile, apoi imprastiati intr-o tava mare. Dati la cuptor cateva minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Se amesteca 2 lingurite de ulei de masline cu praful de turmeric intr-un bol mic.

Curatati rosille galbene de coaja si adaugati amestec de ulei si turmeric peste ele intr-un bol. Lasati sa stea pana ce curatati restul de rosii.

Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola

Adaugati apoi toate rosiile intr-un castron mare. Intr-un bol amestecati usturoiul, ceapa tocata, sare de mare, fulgi de chili, piper negru, otet de vin alb, suc de lamaie si ulei de masline, apoi turnati sosul peste rosii.

Amestecati bine. Lasati in frigider 3 ore. Chiar inainte de servire, se adauga arpagic pentru a se combina.

Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola

Preparari sosul de gorgonzola. se topește untul intr-un vas mic sos la foc mediu, apoi se adauga faina si se gateste cateva minute. Adaugati lapte si amestecati incontinuu pana cand incepe sa se ingroase.

Rupeti ranza gorgonzola bucati mici si se adauga in amestecul de lapte, impreuna cu piper negru si nucsoara. Se amesteca si se fierbe pana cand gorgonzola s-a topit.

Prajiti feliile de paine pe ambele parti. Adaugati sos gorgonzola , apoi rosii cherry marinate si sos. Serviti imedait.

Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola

Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola

Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce bine arata bruschetele!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.