Reteta zilei: Bruschete cu branza feta

Printeaza

Bruschete cu branza feta din: bagheta, piersici, otet balsamic, miere, branza feta, ricotta, rucola, busuioc.

Bruschete_cu_branza_feta_08

Ingrediente:

  • ½ bagheta, felii
  • 2 piersici coapte, fără sâmburi și tăiate în două
  • ½ ceasca otet balsamic
  • 2 linguri de miere
  • ½ ceasca de branza feta
  • 2 linguri brânză ricotta
  • 2 cani de rucola
  • 3 linguri de busuioc, tocat

 

 

Mod de preparare:

Puneți feliile de bagheta pe o foaie de copt și prajiti aproximativ 3 minute.

Pregătiți grătarul la foc mediu.

Bruschete_cu_branza_feta

Puneți jumătățile de piersici pe gratar și se frig aproximativ 4-5 minute.

Intoarceti si frigeti si pe cealalta parte 4-5 minute. Se lasă să se răcească piersicile, apoi feliati subțire.

Bruschete_cu_branza_feta_03

Intr-o cratiță mică, se adaugă otet balsamic și miere.

Fierbeti la foc mediu, amestecand des cu o lingura de lemn.

Bruschete_cu_branza_feta_05

După aproximativ 6-9 minute, sosul ar trebui să devină gros, ca un sirop și redus la jumătate.

Opriți focul, se toarnă într-un bol si lasati sa se răcească.

Bruschete_cu_branza_feta_06

Între timp, omogenizati la blender ricotta și feta.

Ungeti feliile de bagheta, adaugati rucola, si asezati feliile de piersica.

Stropiti cu sos, presarati busuioc si serviti.

Bruschete_cu_branza_feta_09

Bruschete cu branza feta

Bruschete_cu_branza_feta_10

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Bruschete cu sparanghel

Bruschete cu sparanghel din: paine integrala cu seminte, branza de capra, sparanghel, unt, ierburi de provence, sare de mare grunjoasa. Ingrediente: 12 felii de pâine integrală cu semințe 200 g brânză de capră 1 legătură sparanghel proaspăt 3 linguri unt 80% grăsime 60 ml ulei de măsline 1 linguriță ierburi de Provence 1 linguriță sare […]

Reteta zilei: Bruschete cu branza de capra si rosii coapte

Bruschete cu branza de capra si rosii coapte din: rosii, ulei de masline, usturoi, sare, piper, zahar, paine, unt, parmezan, branza de capra, verdeata, otet balsamic. Ingrediente: 3 roșii feliate 2 linguri ulei de măsline 2 lingurite usturoi tocat 1 linguriță sare ½ lingurița piper negru 1 praf zahăr 6 felii de pâine 3 linguri […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.