Reteta zilei: Briose cu zucchini, ardei iute si branza

Printeaza

O reteta de Briose cu zucchini, ardei iute si branza din: dovlecel, ardie iute, branza, parmezan, lapte batut, oua, faina, zahar, sare de mare, bicarbonat de sodiu si praf de copt.

Briose cu zucchini, ardei iute si branza

 

Ingrediente:

  • 1 1/2 cani de dovlecel ras
  • 1 ardei iute verde fin tocat
  • 3/4 ceasca branza rasa degresata
  • 1/4 ceasca parmezan ras
  • 1/4 ceasca lapte batut
  • 2 oua
  • 1 1/2 cani de faina alba de grau integrala
  • 1/4 cană de zahăr
  • 1 linguriță. sare de mare
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 180C. Unge formele de briose cu ulei.

Scurge bine dovlecelul ras, la fel si ardeiul iute tocat.

Amesteca dovlecelul, ardeiul iute si branza cu parmezanul rase.

Bate oualele si amesteca cu laptele batut.

Incorporeaza in amestecul de dovlecel.

Briose cu zucchini, ardei iute si branza

Într-un castron mic, amestecă împreună făina albă de grâu integral, zaharul, sarea de mare, bicarbonatul de sodiu si praful de copt.

Incorporeaza alaturi de dovlecel si amesteca pana obtii un aluat omogen, dar putin rigid.

Umple formele de briose un pic mai mult de jumatate.

Briose cu zucchini, ardei iute si branza

Coace briosele aproximativ 50 de minute sau până când sunt frumos rumenite la exterior.

Lasa-le sa se răcească aproximativ 15 de minute înainte de a servi.

Briose cu zucchini, ardei iute si branza

Briose cu zucchini, ardei iute si branza

 

Briose cu zucchini, ardei iute si branza

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Arata …intr-un fel, nu-mi face pofta, sincera sa fiu!

  2. Nu prea ma incanta briosele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.