Reteta zilei: Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar

Printeaza

Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, zahar, iaurt de vanilie, ulei de canola, oua, piure de dovleac, nuci, zahar brun, unt, zahar pudra, sirop de artar, lapte.

Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar

 

Ingrediente:

  • 2 cesti faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • 2 cesti zahar
  • 3/4 cana iaurt de vanilie
  • 1/4 ceasca ulei de canola
  • 4 oua
  • 1 cutie piure de dovleac

Ingrediente topping:

  • 1/4 ceasca nuci tocate marunt
  • 1/2 cana de zahar brun
  • 1/4 ceasca faina
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 3 linguri de unt, taiat bucati

Ingrediente glazura:

  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1/2 lingurita sirop de artar
  • 1-2 linguri de lapte

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C.

Amestecati impreuna faina , praful de copt , bicarbonat de sodiu , sare , scortisoara, ghimbir si nucsoara.

Cu ajutorul unui mixer bateti zaharul, iaurtul si uleiul de canola.

Adaugati oualele, unul cate unul.

Incorporati piureul de dovleac si mixati pana la omogenizare.

Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar

Intr-o cratita la foc mic amestecati mixul de faina si cel din castronul de mixer.

Amestecati constant aproximativ 30 de secunde dupa ce da in clocot.

Opriti focul si puneti aluatul in tava de briose.

Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar

Pentru prepararea topping-ului, combinati toate ingredientele cu excepaia untului si se amesteca bine.

Adaugati bucatile de unt si cu ajutorul mainilor amestecati bine.

Adaugati in tava peste fiecare briosa cate ½ lingura.

Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar

Coaceti timp de 22-24 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.

Pentru prepararea glazurii, Amestecati toate ingredientele impreuna si dupa ce briosele s-au racit complet turnati glazura.

Serviti briosele reci.

Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar

Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar

Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.