Reteta zilei: Briose cu cartofi si sparanghel

Printeaza

Briose cu cartofi si sparanghel din: cartofi, oua, faina, ceapa, sare, piper, ulei, sparanghel, ulei de masline, lapte integral, smantana, nucsoara, parmezan.

Poate te intereseaza si:

 

Briose cu cartofi si sparanghel

Ingrediente aluat:

  • 2 cani cartofi rasi
  • 2 oua, bătute ușor
  • 4 lingurite faina
  • ¼ cană ceapă, tocata marunt
  • ½ linguriță sare și piper proaspăt măcinat, dupa gust
  • 1-2 linguri de ulei

Ingrediente pentru umplutura:

  • 1 buchet sparanghel
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ ceasca lapte integral
  • ½ ceasca smantana, la temperatura camerei
  • 4 oua
  • ½ lingurita sare de mare și piper proaspăt măcinat
  • 1 varf de cutirt de nucșoară
  • 6 linguri de parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Taiati capetele sparanghelului, puneți în tigaie, se stropesc cu ulei de măsline si se dau la cuptor 15 minute.

Ungeti tava cu ulei, radeti cartofii, slatit bine si stoarceti la fel de bine pentru a elimina cat mai mult amidon.

Se adauga oul, ceapa tocata, făină împreună cu ¼ lingurita sare și piper proaspăt măcinat, dupa gust. Se amestecă bine.

Briose cu cartofi si sparanghel

Umpleti fiecare forma cu 2 lingurite de aluat, apoi ungeti cu putin ulei si dati la cuptor 15 minute.

Briose cu cartofi si sparanghel

Se amestecă smântâna pana se omogenizeaza. Se adauga in lapte, impreuna cu oua si condimente si se amesteca foarte bine.

Briose cu cartofi si sparanghel

Se taie sparanghelul in bucati mici. Pune aproximativ 2 lingurite de sparanghel în fiecare forma.

Briose cu cartofi si sparanghel

Umpleți fiecare forma cu amestec de smmantana si garnisiti cu parmezan ras.

Briose cu cartofi si sparanghel

Coaceți timp de 15-20 de minute. Lasati sa se raceasaca usor si serviti.

Briose cu cartofi si sparanghel

Briose cu cartofi si sparanghel

Briose cu cartofi si sparanghel

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Bune rau briosele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.