Reteta zilei: Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata

Printeaza

Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata din: nuca de cocos, amidon, zahar, sare, albusuri de ou, esenta de vanilie si ciocolata neagra.

Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata

 

Ingrediente:

  • 2 1/2 cani de nuca de cocos marunțita
  • 1 1/2 lingura de amidon
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/4 lingurița de sare
  • 4 albușuri de ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • ciocolata neagra, maruntita

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mare amestecati impreuna nuca de cocos, amidonul, zaharul și sarea.

Intr-un castron mic bateti albusurile cu vanilia.

Se toarna albusurile in amestecul de nuca de cocos. Amestecati bine.

Lasati sa stea amestecul timp de 20-30 de minute. Incalziti cuptorul la 180 C.

Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata

Se amesteca aluatul din nou. Intr-o tava de copt asezati hartie de copt, formati bomboane sub forma de bilute si puneti in tava de copt.

Coaceți 20-25 de minute. Scoateți din cuptor. Lasati sa se raceasca.

Se topește ciocolata neagra fie în cuptorul cu microunde, fie la bain-marie.

Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata

Inmuiati fiecare bomboana in ciocolata topita. Asezati pe un plator mare.

Decorati partea de sus cu restul de ciocolata topita si dati la frigider pentru a se intari. Serviti reci.

Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata

Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata

Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata

 

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Reteta zilei: Bomboane cu unt de arahide

Bomboane cu unt de arahide din: crema de branza, unt de arahide, zahar pudra, ciocolata, cocos. Ingrediente: 250gr cremă de brânză 1/2 cană unt de arahide 2 1/2 linguri zahăr pudră 1/4 cana de ciocolata 1 cană fulgi de ciocolată fulgi de cocos   Mod de preparare: Într-un castron mare, combinați cremă de brânză, unt […]

Reteta zilei: Bomboane cu ciocolata si cocos

Bomboane cu ciocolata si cocos din: fulgi de cocos, ulei de cocos, lapte de cocos, ciocolata. Ingrediente: 1 cană fulgi de nucă de cocos 3 linguri ulei de cocos 3 linguri lapte de cocos 200gr ciocolată topita     Mod de preparare: Într-un castron mediu, combinați nucă de cocos, lapte de cocos și ulei. Se […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta, mai ales acum :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.