Reteta zilei: Bobotie

Printeaza

O reteta delicoasa de bobotie din: paine alba, ceapa, unt, usturoi, carne slaba de vita, pasta de curry, verdeata, ienibahar, chutney de piersici sau mango, stafide, frunze de dafin, lapte gras si ou.

Bobotie

Inrgediente:

  • 2 felii de paine alba
  • 2 cepe, tocate
  • 25 g unt
  • 5 catei de usturoi, dintre care 2 zdrobiti
  • 1 kg carne slaba de vita, tocata
  • 2 linguri pasta de curry
  • 1 lingura de verdeata uscata
  • 5 boabe de ienibahar
  • 2 linguri chutney de piersici sau mango
  • 3 linguri stafide
  • 6 frunze de dafin

pentru topping:

  • 300 ml de lapte gras
  • 2 oua mari

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180° C/ gaz 4.

Se toarnă apă rece peste pâine şi se lasă deoparte să se înmoaie.

Se prăjeşte ceapa în unt 10 minute, până când devine moale.

Se adaugă usturoiul şi carnea, se amestecă bine, zdrobind carnea în granule fine până când îşi schimbă culoarea.

Bobotie

Se adaugă pasta de curry, verdeaţa, chutney-ul, condimentele, stafidele, două frunze de dafin, o linguriţă de sare şi piper măcinat.

Se acopera si se fierbe 10 minute.

Se stoarce painea si se amesteca in compozitia de carne.

Se toarna intr-un vas termorezistent si se niveleaza.

Bobotie_02

Pentru topping, se bat laptele si ouale cu sare si piper, apoi se toarna peste carne.

Se aseaza deaspura frunzele de dafin ramase si se da la cuptor 35-40 de minute pana cand toppingul s-a legat si a inceput sa se rumeneasca.

 

Bobotie

Bobotie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. CIudat nume ai ales pentru reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.