Reteta zilei: Biscuiti cu migdale prajite

Printeaza

Biscuiti cu migdale prajite din: faina, malai, praf de copt, sare, zahar, oua, coaja de portocala, coaja de lamaie, migdale, coacaze.

Biscuiti_cu_migdale_prajite_05

 

Ingrediente:

  • 2 cani faina
  • ¾ cana malai
  • 1 ½ lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • coaja de 1 portocala
  • coaja de la 2 lamai
  • 1 cana migdale prajite
  • ½ cana coacaze uscate

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 150C. Intr-o tava asezati hartie de copt.

Intr-un bol mediu, amestecati impreuna faina, malai, praf de copt si sare.

Intr-un castron bateti ouale si zaharul aproximativ 3 minute.

Se adauga cojile de citrice.

Biscuiti_cu_migdale_prajite_02

Adaugati amestecul de faina si se amesteca pana este incorporat.

Se adauga migdale si coacaze. Transferati aluatul in tava, impartind in doua.

Coaceti 35-40 de minute.

Scoateti si lasati sa se raceasca timp de 5-10 minute.

Biscuiti_cu_migdale_prajite_03

Taiati si aranjati din nou pe foaia de copt si mai dati la cuptor 20-25 de minute.

Se lasa sa se raceasca si se servesc sau se pastreaza intr-un borcan care se inchide etans la temperatura camerei.

Biscuiti_cu_migdale_prajite_04

Biscuiti cu migdale prajite

Biscuiti_cu_migdale_prajite_07

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Biscuiti fara zahar cu cocos

Biscuiti fara zahar cu cocos

Biscuiti fara zahar cu cocos din: caise, banane, chia, tahini, lamaie, fulgi de cocos, fulgi de ovaz. Ingrediente: 3 caise 3 banane 1 lingură seminţe de chia 1 lingură tahini 1/2 linguriţă zeamă de lămâie 100 g fulgi de cocos măcinaţi 50 g fulgi de ovăz   Mod de preparare: Se pasează 3 caise şi […]

 

Biscuiti fragezi cu anason

Biscuiti fragezi cu anason

Biscuiti fragezi cu anason din: zahar, unt, faina, amidon si anason.   Ingrediente: 125 g zahăr 250 g unt 250 g făină 125 g amidon 1 anason   Mod de preparare: Intr-un castron, pune zahărul şi untul. Freacă energic cu o lingură de lemn până se topeşte zahărul. Separat, cerne făina cu amidonul, apoi încorporeaz-o […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.