Reteta zilei: Bigos delicios

Printeaza

Bigos este o friptură tradiţională în Polonia, considerată mâncare naţională poloneză. Pe limba lor, „bigos”înseamnă talmeş-balmeş sau încurcătură. O reteta de Bigos delicios din: pulpa de vita, costita afumata, carnaciori afumati, varza, mere, ceapa verde, faina, ulei, sare si piper.

Bigos delicios

Ingrediente:

  • 400 gr pulpă de vită
  • 100 gr costiţă afumată
  • 100 gr cârnăciori afumaţi
  • 600 gr varză
  • 100 gr mere
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 30 gr făină
  • 30 ml ulei
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Varza se taie în felii groase de circa 2 cm, se pre­sară cu sare şi se fierbe pe foc mic cu puţină apă.

Bigos_delicios_02

Jumătate din de ulei se încinge într-o tigaie, în el se călesc ceapa verde tăiată mărunt, merele tăiate cubuleţe şi costiţa tăiată în felii subţiri, iar apoi se adaugă făina, se rumeneşte puţin şi se stinge cu puţină apă.

Bigos_delicios_03

Separat, în restul de u- lei se prăjeşte carnea de vi­tă tăiată în bucăţi şi cârna- ţii feliaţi, iar când totul este gata, se amestecă cu varza.

Bigos_delicios_04

Peste varză şi carne se pune compoziţia cu costiţă, ceapă şi mere, se condimen­tează după gust şi se fierbe totul pe foc mic circa 5 minu­te, până când scade sosul.

Bigos_delicios_05

Pulpa trebuie să fie complet prăjită înainte de a fi amestecată cu varţa, iar dacă este necesar, se înăbuşă şi cu puţină apă pentrn a fi fragedă.

Bigos delicios

Bigos_delicios

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Bun bigosul asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.