Reteta zilei: Biban pe pat de cartofi

Printeaza

Biban pe pat de cartofi din: bibani, cartofi, masline, ceapa, capere, pesmet, ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, rozmarin si usturoi.

 

Ingrediente:

Biban pe pat de cartofi

  • 2-3 bibani
  • 4 sau 5 cartofi
  • o mana de masline
  • 2 cepe
  • capere
  • pesmet
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • patrunjel
  • rozmarin
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Se spala pestele, din care mai apoi vom obtine fileurile de biban incepand de la coada pestelui cu un cutit bine ascutit.

Se pregateste patul de cartofi: se spala cartofii si se curata de coaja, dupa care se taie rondele si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se condimenteaza cartofii cu sare, piper si oregano, se stropesc cu ulei de masline.

Biban pe pat de cartofi

Ceapa se curata, se spala si se taie in felii. Se adauga ceapa peste cartofi, iar apoi se pun masline si capere.

Se presara putin pesmet, dupa care se introduce tava la cuptor pentru 10 minute la 180 grade.

In acest timp se iau niste patrunjel, rozmarin, usturoi, sare, piper, cateva linguri de ulei de masline si pesmet, se amesteca bine si se pun peste fileurile de biban.

Biban pe pat de cartofi

Se asaza fileurile de biban peste cartofi si se introduc în cuptor pentru inca 20 de minute.

Fileurile de biban se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca cateva minute, dupa care bibanul pe pat de cartofi poate fi servit.

Biban pe pat de cartofi

Biban pe pat de cartofi

Biban pe pat de cartofi

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Cum se prepara Biban cu legume la cuptor

Scordolea cu biban fript

Scordolea cu biban fript din: biban, cartofi, nuca, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de biban 4 cartofi mari albi 200 g miez de nucă 5 căţei de usturoi 1 pahar ulei 1/2 lămâie sare piper   Mod de preparare: Peştele, sărat şi piperat, se pune pe grătar şi se lasă câte 10 […]

Biban cu sos pesto şi crutoane

Biban cu pepene

Biban cu pepene din: biban, usturoi, oregano, sare, piper, boia, cimbru, pepene, unt, menta, iaurt, castravete. Ingrediente: biban 1 lingură cu usturoi uscat, pudră 1 lingură oregano uscat 1 linguriţă sare puţin piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură galanghel boia dulce de ardei cimbru uscat felii de pepene roşu unt sau ulei pentru prăjit câteva […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

3 comentarii

  1. Vreau si eu o portie

  2. extraordinar a iesit bibanul pe pat de cartofi 🙂

  3. Sa nu faceti pestele in malai, sa-l faceti cum vrei, dar nu in malai

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.