Reteta zilei: Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

Printeaza

Banane caramelizate cu inghetata de vanilie din: banane, esenta de rom, esenta de vanilie, scortisoara, zahar brun, unt, sare, inghetata de vanilie.

Banane_caramelizate_cu_inghetata_de_vanilie_04

Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

Ingrediente: 

  • 2 banane mari sau 6 banane mici
  • 2 linguri esenta de rom
  • ¾ linguriță de esenta de vanilie
  • ¼ linguriță scorțișoară
  • ¼ ceasca zahăr brun
  • 1 lingura unt nesărat
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • inghetata de vanilie, pentru servire

Mod de preparare:

Într-o craticioara, adăugați rom, scorțișoară, vanilie si zahar brun. Se amestecă și se aduce la fierbere. Pastrati deoparte.

Banane_caramelizate_cu_inghetata_de_vanilie
Într-o tigaie, se topește untul și se adaugă bananele feliate. Se presară puțină sare și le lasă să se rumeneasca usor.

Banane_caramelizate_cu_inghetata_de_vanilie_02
Se incorporeaza amestecul de zahăr și se amestecă pentru a se acoperi bananele si gatiti 2-3 minute sa se caramelizeze.
Opriți focul și lasati să se răcească ușor.

Banane_caramelizate_cu_inghetata_de_vanilie_03
Serviti cu inghetata de vanilie.

Banane_caramelizate_cu_inghetata_de_vanilie_04

Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

Banane_caramelizate_cu_inghetata_de_vanilie_04

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Fuuuu, ce pofta mi-ai facut!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.