Reteta zilei: Aripioare de pui prajite (Tebasaki)

Printeaza

O reteta de aripioare de pui prajite din: aripi de pui, piper, sare, zahar brun, sos de soia, sake, mierin, suc de ghimbir, usturoi, otet, amidon si ulei vegetal.

Tebasaki

Aripioare de pui prajite

Ingrediente:

  • 800 de grame de aripi de pui
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 3 linguri de sos de soia
  • 3 linguri de sake
  • 3 linguri de mirin
  • 1 lingurita suc de ghimbir
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingura otet alb sau otet balsamic
  • 1 lingura de amidon de cartofi
  • ulei vegetal pentru prajit

 

Mod de preparare:

Puneti aripile de pui într-un castron mare si presarati piper şi sare.

Amestecati carnea de pui pentru a acoperi uniform si bagati la frigider pentru cel puţin 1 oră sau, de preferinţă peste noapte.

Intr-o tigaie potrivita puneti zahărul, sosul de soia, sake, mirin, sucul de ghimbir, usturoiul si lasati la foc potrivit cateva minute.

Adauga otetul, apoi se transfera într-un castron mare şi se lasă la răcit.

Aripioare_de_pui_prajite

Intr-o tigaie mare adaugati ulei si lasati sa se incinga bine.

Scoateti carnea de pui din frigider, stergeti-o cu prosoape de hartie pentru a fi absobita toata apa lasata de pui in timpul noptii.

Presarati peste carne amidon de cartofi si amestecati pentru a forma un strat subtire si uniform pe fiecare bucata de carne.

Aripioare_de_pui_prajite_2

Prajiti aripile de pui pentru 10 de minute.

Transferati apoi aripile de pui pe prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces.

Transferaţi apoi aripile direct in castronul de glazura si amestecati pentru a se acoperi rapid.

Presarati seminte de susan prajite si piper negru pe deasupra tebasaki-ului.Serviti fierbinte.

Tebasaki

Aripioare de pui prajite

Tebasaki

 

Pofta buna!

 

 

 

poate iti place si:

Aripioare de pui la tigaie

Aripioare de pui la tigaie

O reteta gustoasa de aripioare de pui cu: sare, piper macinat, ulei, rozmarin. Ingrediente: 800 g aripioare de pui sare piper măcinat ulei pentru prăjit 2-3 crenguţe rozmarin proaspăt       Mod de preparare: Se curăţă aripioarele de pui, se pârlesc pe flacără, apoi se trec prin câteva jeturi de apă rece şi se […]

 

Pui in sos picant cu seminte de coriandru

Aripioare de pui delicioase şi picante

O reteta de aripioare de pui delicioase si picante din: aripioare de pui, usturoi, boia iute, boia dulce, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 1 lingură praf de usturoi 1 lingură boia iute 1 linguriţă boia dulce 1 legătură pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Pârleşte aripile de pui la […]

Aripioare de pui picante cu parmezan si verdeata

Aripioare de pui picante cu parmezan si verdeata

O reteta delicioasa de aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţă din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion, miere, sare, mustar, otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata, salata verde, otet de vin alb, piper si parmezan. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 2 linguri bulion […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Bune aripioarele de pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.