Reteta de post: Ardei umpluti cu orez

Printeaza

Ardei umpluti cu orez din: ardei gras, rosii, ceapa, morcovi, orez, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru, ulei de floarea soarelui si suc de rosii.

Ingrediente:Ardei_umpluti_cu_orez

  • un kg ardei gras (rosu si verde)
  • 3-4 rosii
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 300 g orez cu bobul rotund
  • o legatra marar
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat sau proaspat
  • 200 ml ulei de floarea soarelui sau de masline
  • 500 ml suc de rosii

 

Mod de preparare:

Se curăţă ardeii, se spală bine şi se lasă să se scurgă cu gura în jos. La fel se curăţă şi roşiile iar miezul se păstrează pentru sos. Separat, se curăţă zarzava­turile, ceapa se taie mărunt, morcovii se rad şi se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă orezul spălat şi se pune apă treptat, cât să-i permită să se umfle.

Compoziţia se con­dimentează cu sare şi piper, iar, la sfârşit, se adaugă verdeaţa tocată mărunt. Ardeii şi roşiile se umplu cu această compoziţie, se pun în tavă, se adaugă miezul şi sucul de roşii şi se introduc în cuptor. Se lasă să se rumenească şi se servesc cu diferite garnituri.

Ardei umpluti cu orez

Ardei_umpluti_cu_orez

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ruxandra Dragomir

    Foarte buna reteta asta, bravo!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.