Reteta zilei: Ardei iuti murati cu ceapa si usturoi

Printeaza

Ardei iuti murati cu ceapa si usturoi din: ardei iute, otet de vin alb, otet alb, ceapa, usturoi, sare, zahar, boabe de piper, seminte de coriandru, seminte de marar, frunze de dafin.

Ardei_iuti_murati_cu_ceapa_si_usturoi_04

Ardei iuti murati cu ceapa si usturoi

Ingrediente:

  • 450gr ardei iuti, taiati felii
  • 2 cesti de otet de vin alb
  • 3/4 cană de oțet alb
  • 1/2 ceapa alba, felii subțiri
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 1 1/2 linguri de sare
  • 1 1/2 linguri de zahăr
  • 1 lingura de boabe de piper negru
  • 1 lingura seminte de coriandru
  • 1 lingurita seminte de marar
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare:

Împărțiți ardeii felii între 2 borcane de conserve. Aduceti restul ingredientelor la fiert într-o cratiță medie la foc mediu.

Ardei_iuti_murati_cu_ceapa_si_usturoi

Se micsoreaza focul și fierbeti, amestecand ocazional, timp de aproximativ 5 minute.

Ardei_iuti_murati_cu_ceapa_si_usturoi_02

Se toarnă amestecul fierbinte peste ardei. Se acopera cu capac si se lasa sa stea aproximativ 30 de minute. Dati la frigider 12 ore înainte de servire.

Ardei_iuti_murati_cu_ceapa_si_usturoi_06

Ardei iuti murati cu ceapa si usturoi

Ardei_iuti_murati_cu_ceapa_si_usturoi_05

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata ardei murati

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.