Reteta zilei: Ardei iute murat cu chimen

Printeaza

Ardei iute murat cu chimen din: apa, otet alb, sare, chimen, usturoi, ardei iute.

Ardei_iute_murat_cu_chimen_14

Ardei iute murat cu chimen

Ingrediente:

  • 3 cani apă
  • 9 cani oțet alb
  • 2 linguri sare
  • 1 1/2 lingurite de chimen
  • 8 catei de usturoi, curatati
  • 2 kg ardei iute verde și roșu
  • 4 borcane cu capace și inele

 

Mod de preparare:

Spalati borcanele, inelele și capacele în apă cu detergent. Sterilizati-le in apa clocotita. Taiati si scoateti semintele de la ardei, apoi feliati subtire.

Ardei_iute_murat_cu_chimen_04

Se toarnă 3 căni de apă într-o oală mare. Puneți vasul la foc mare, adăugați oțet, sare si chimen. Amestecati si fierbeti pana se dizolva sarea.

Ardei_iute_murat_cu_chimen_06

Între timp, scoateți borcanele calde, capacele și inelele cu un clește. Umpleti o oala mare cu apa si puneti pe aragaz la foc mare.

Ardei_iute_murat_cu_chimen_09

Puneti usturoi in partea de jos a borcanelor, umpleti cu ardei iute, așezați pâlnia de conserve si turnati lichid peste fiecare borcan.

Ardei_iute_murat_cu_chimen_10

Sigilati bine capacele si inelele. Adaugati in oala cu apa clocotita si fierbeti 10-15 minute.

Ardei_iute_murat_cu_chimen_11

Scoateți borcanele cu cleștele și lasati pe prosoape de bucatarie. Lasati sa se raceasca, apoi depozitati in camara.

Ardei_iute_murat_cu_chimen_13

Ardei iute murat cu chimen

Ardei_iute_murat_cu_chimen_15

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am pus niciodata chimen in solutia de murat, dar o sa incerc, macar un borcan, sa vedem ce iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.