Reteta zilei: Ardei iute murat cu chimen
PrinteazaArdei iute murat cu chimen din: apa, otet alb, sare, chimen, usturoi, ardei iute.
Ingrediente:
- 3 cani apă
- 9 cani oțet alb
- 2 linguri sare
- 1 1/2 lingurite de chimen
- 8 catei de usturoi, curatati
- 2 kg ardei iute verde și roșu
- 4 borcane cu capace și inele
Mod de preparare:
Spalati borcanele, inelele și capacele în apă cu detergent. Sterilizati-le in apa clocotita. Taiati si scoateti semintele de la ardei, apoi feliati subtire.
Se toarnă 3 căni de apă într-o oală mare. Puneți vasul la foc mare, adăugați oțet, sare si chimen. Amestecati si fierbeti pana se dizolva sarea.
Între timp, scoateți borcanele calde, capacele și inelele cu un clește. Umpleti o oala mare cu apa si puneti pe aragaz la foc mare.
Puneti usturoi in partea de jos a borcanelor, umpleti cu ardei iute, așezați pâlnia de conserve si turnati lichid peste fiecare borcan.
Sigilati bine capacele si inelele. Adaugati in oala cu apa clocotita si fierbeti 10-15 minute.
Scoateți borcanele cu cleștele și lasati pe prosoape de bucatarie. Lasati sa se raceasca, apoi depozitati in camara.
Ardei iute murat cu chimen
Pofta buna!
Nu am pus niciodata chimen in solutia de murat, dar o sa incerc, macar un borcan, sa vedem ce iese