Reteta tortilla cu cartofi

Printeaza

Reteta tortilla cu cartofi din: cartofi, ceapa, ulei de masline, sare.

Ingrediente:Reteta_tortilla_cu_cartofi

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapă mare
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare grunjoasă

 

Mod de preparare:

Cartofii se cojesc, se spală şi se taie felii groase de 3 mm. Ceapa se curăţă şi se taie inele subţiri. Se încinge uleiul intr-o tigaie cu fund dublu, în care se aşează apoi în straturi cartofii şi ceapa.

Fiecare strat se sărează. Se prăjesc al dente la foc mic, amestecându-se din când în când. Cartofii nu trebuie să se rumenească. La final se scurge totul, iar grăsimea se strânge într-un vas.

Se bat ouăle, după care se toarnă peste cartofi şi se lasă să se odihnească 10 minute.

Se încing tare 2 linguri din grăsimea cartofilor, până încep să fumege, se adaugă amestecul de cartofi şi ou, se netezeşte la suprafaţă şi se face focul mai mic.

Tortilla se întoarce cu ajutorul unei farfurii şi se rumeneşte şi pe cealaltă parte. Când este gata, se taie triunghiuri şi se serveşte caldă sau rece.

Reteta tortilla cu cartofi

Reteta_tortilla_cu_cartofi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.