Reteta tort diplomat

Printeaza

Reteta tort diplomat din: piscoturi, frisca, iaurt, zahar, gelatina, portocale, kiwi, banane, ananas, piersici.

Ingrediente:Reteta_tort_diplomat

  • 400 g pişcoturi
  • 1 l frişcă lichidă
  • 1 cutie iaurt simplu, natural (380 ml)
  • 3 linguri zahăr
  • 3-4 plicuri gelatină
  • 3 portocale
  • 2 kiwi
  • 3 banane
  • 1 cutie compot ananas
  • 1 cutie compot de piersici

 

Mod de preparare:

Pui gelatina la înmuiat în 200 ml zeamă din compot (de care preferi). Tai rondele portocalele şi kiwi şi le aranjezi pe fundul unei cratiţe mai mari, căptuşită cu folie alimentară.

Baţi frişca cu zahărul, adaugi apoi iaurtul şi mai baţi puţin. Pui şi gelatina încălzită foarte puţin, amestecând uşor. Fructele din compoturi şi bananele feliuţe le împărţi imaginar la 3. La fel procedezi şi cu crema.

In cratiţă, peste rondelele de portocale şi kiwi pui o parte din cremă, peste cremă aşezi o parte din fructe, peste fructe pui un strat de pişcoturi puţin însiropate cu zeama din compot şi repeţi încă de 2 ori: cremă, fructe şi pişcoturi.

Dai tortul la rece câteva ore, apoi îl răstorni.

Reteta tort diplomat

Reteta_tort_diplomat

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.