Reteta tort cu crema de zahar ars

Printeaza

Reteta tort cu crema de zahar ars din: oua, zahar, faina, ulei, lapte, smantana, sare, coaja de lamaie.

Ingrediente:Reteta tort cu crema de zahar ars

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 1 cană zahăr pudră
  • 1 cană făina
  • 4 linguri ulei
  • sare

Pentru crema de zahăr ars:

  • 1 l lapte
  • 8 ouă
  • 13 linguri zahăr
  • coajă rasă de lămâie

Pentru decor:

  • 200 g smântână pentru frişcă
  • flori din pastă de zahăr

 

Mod de preparare:

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile cu praful de sare, adaugi zahărul în ploaie şi baţi continuu până obţii o spumă tare.

Freci gălbenuşurile cu uleiul. Pui alternativ, în albuşuri, făina şi gălbenuşurile.

Topeşti în vasul pe care-l dai la cuptor 5 linguri de zahăr, îl întinzi pe pereţi şi laşi deoparte.

Baţi ouăle cu restul de zahăr, coaja de lămâie, torni laptele la temperatura camerei, mixând continuu, şi răstorni amestecul în vasul tapetat cu zahăr ars, iar deasupra torni aluatul. Dai la cuptor 35-40 de minute.

Răstorni tortul când s-a răcit. Baţi frişca şi îl îmbraci, decorezi cu floricele din pastă de zahăr.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars din: mere, oua, lapte, zahar, faina, scortisoara, visine, nuca, stafide, frisca. Ingrediente: 10 mere 12 ouă 1 l lapte 20 linguri zahăr 5 linguri făină scorţişoară 1 plic zahăr vanilat vişine, opţional miez de nucă stafide frişcă, pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi merele, le tai […]

 

 

Tort cu pere si migdale

Tort cu pere si zahăr ars

Tort cu pere si zahăr ars din: oua, unt, zahar pudra, sare, zahar vanilat, faina, pere, lapte, oua, esenta de vanilie, lichior de migdale, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 5 linguri unt topit 5 linguri zahar pudra un praf sare un plic zahar vanilat 5 linguri faina pentru […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.