Reteta tort cu branza si zmeura
PrinteazaReteta tort cu branza si zmeura din: unt, zahar, faina, oua, sare, zmeura, branza de vaci, smantana, esenta de vanilie.
Pentru aluat:
- 100 g unt
- 50 g zahăr
- 200 g făină
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură:
- 100 g zmeură congelată
- 800 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 75 g făină
- 3 ouă
- 150 g smântână
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Freci untul cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă, încorporezi vanilia, oul şi, la final, făina amestecată cu sarea. Frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră.
Intinzi aluatul şi-l aşezi în tavă, inclusiv pe margini. Inţepi aluatul cu dinţii unei furculiţe şi dai tarta la cuptor, încălzit în prealabil, 10-15 minute.
Separi ouăle şi baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Mixezi brânza de vaci bine scursă cu smântână, gălbenuşurile, făina şi esenţa de vanilie. La final, încorporezi albuşurile.
Torni jumătate din compoziţie peste blat, aşezi din loc în loc zmeura, iar deasupra pui restul de umplutură. Ţii tarta la cuptor 60-70 de minute.
Reteta tort cu branza si zmeura
Pofta buna!