Reteta tochitura

Printeaza

Reteta tochitura din: ceafa de porc, ficat, carnati, branza de burduf, oua, usturoi, untura, sare, piper, vin, zer sau lapte, malai.

Ingrediente:Reteta_tochitura

  • 500 g ceafă de porc
  • 150 g ficat
  • 2-3 cârnaţi afumaţi
  • 200 g brânză de burduf
  • 6-8 ouă
  • 6 căţei de usturoi
  • 1 lingură untură
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin

Pentru mămăligă:

  • 2 l zer (lapte dulce)
  • 600 g mălai
  • 1 linguriţă cu vârf de sare

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o usuci cu un prosop curat o tai romburi mai groase, de 1-2 cm, după care o pui să se prăjească în untură caldă într-o cratiţă. Amesteci des cu o lingură de lemn, pentru a se pătrunde uniform.

Când carnea s-a înmuiat puţin, adaugi ficatul tăiat felii de 1 -3 cm şi cârnaţii afumaţi şi laşi pe foc împreună, 6-8 minute.

Adaugi 1 pahar cu vin şi căţeii de usturoi tocaţi mărunt şi laşi să mai fiarbă împreună 15 minute. Când carnea este gata, stingi focul şi torni în cratiţă brânza de burduf, desfăcută în bucăţi, apoi acoperi vasul.

Faci ouăle ochiuri în apă fiartă sau în ulei şi le aşezi câte două în farfurie.

Pentru mamaliga, pui 2 litri de zer sau lapte dulce să fiarbă, adaugi apoi mălaiul în ploaie, laşi să fiarbă la foc mic 20 de minute, apoi amesteci cu telul sau cu făcăleţul şi răstorni pe o farfurie întinsă.

Reteta tochitura

Reteta_tochitura

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.