Reteta tocanita de ardei copti

Printeaza

Reteta tocanita de ardei copti din: ardei, ceapa, morcovi, cimbru, bulion, usturoi, patrunjel, zahar, sare.

 

Ingrediente:Reteta tocanita de ardei copti

  • 2 kg ardei
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • cimbru
  • 2 linguri de bulion sau 1 ceaşcă de suc de roşii
  • 2 linguriţe de zeamă de lămâie
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Ardeii se coc, se curăţă şi se tăie fâşii subţiri. Ceapa şi morcovii se curăţă, se dau pe răzătoa­rea mică şi se pun la călit în,ulei, cu puţină apă. Când sunt călite se adaugă fâşiile de ardei, cim­brul, zahărul, piper, sare, după gust.

Se comple­tează cu o cană de apă şi se lasă la fiert 10 mi­nute. Se adaugă bulionul sau sucul de roşii şi se mai lasa puţin la scăzut.

La sfârşit se pune zea­ma de lămâie, usturoiul şi pătrunjelul tocat mă­runt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tocanita de bame cu ardei iute

Tocanita de bame cu ardei iute

Tocanita de bame cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei iute, rosii, bame, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 350 g ardei iute, uscat 2 cutii conserve de rosii, tocate 250 g bame 2 linguri patrunjel sare si piper   Mod de preparare: Incalziti uleiul si […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.