Reteta tocana de linte

Printeaza

Reteta tocana de linte din: linte, bacon, morcov, ceapa, usturoi, vin rosu, supa, rosii, otet, patrunjel, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Reteta_tocana_de_linte

  • 200 g linte
  • 200 g bacon
  • un morcov
  • o ceapă
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin roşu
  • 400 ml supă de pui
  • 4-5 roşii în bulion
  • o linguriţă oţet balsamic
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • o crenguţă cimbru

 

Mod de preparare:

Baconul cubuleţe se prăjeşte într-un vas şi apoi se scoate.

In grăsimea rămasă se pun ceapa tocată, morcovul ras şi usturoiul pisat. Se lasă pe foc 10 minute, se pun cimbrul şi foile de dafin şi se mai lasă 5 minute. Se toarnă vinul roşu şi se lasă să fiarbă până scade.

Se pun lintea, roşiile, supa, baconul şi, după ce ajunge la punctul de fierbere, se reduce focul şi se lasă o oră la fiert la foc mic. Se amestecă din când în când pentru a evita lipirea.

După ce lintea a fiert, se adaugă oţetul balsamic, se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă pătrunjelul.

Reteta tocana de linte

Reteta_tocana_de_linte

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.