Reteta toba

Printeaza

Reteta toba din: inima, rinichi, pulpa, gusa, burta de porc, sorici, usturoi, foi de dafin, sare, piper.

Ingrediente:Reteta_toba

  • 1 inimă
  • 2 rinichi
  • 500 g pulpă
  • 500 g guşă
  • 1 burtă de porc
  • şorici
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Freacă burta cu sare, spal-o şi ţine-o în apă cu oţet. Pune la fiert organele, pulpa, guşa, şoriciul, cu foi de dafin, sare şi piper.

După o oră şi jumătate, scoate-le şi lasă-le să se răcească.  Taie-le în bucăţi mari, adaugă usturoiul pisat, sare şi piper măcinat.

Umple cu ele burta legată la un capăt, toarnă două polonice din zeama în care au fiert, leagă cu sfoară/coase şi fierbe toba în zeama clocotită timp de 30 de minute, înţepând-o din loc în loc cu un ac (când fierbe).

Scoate toba, aşază o greutate peste ea şi las-o la rece până a doua zi.

Reteta toba

Reteta_toba

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Toba cu sorici si slanina

Toba cu sorici si slanina

Toba cu sorici si slanina din: carne de porc, sorici, slanina, sare, piper, dafin. Ingrediente: 2 picioare inferioare de porc o bucată de carne slabă sorici slanina piper dafin sare   Mod de preparare: Se pun la fiert 2 picioare inferioare de porc, o bucată de carne slabă de la capul muşchiului sau limbă, şorici […]

Toba cu usturoi si dafin

Toba cu usturoi si dafin

Toba cu usturoi si dafin din: organe de porc, burta de vita, usturoi, gelatina, malai, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg organe de porc 500 g burtă de vită 20 g usturoi 10 g gelatină mălai sare grunjoasă piper foi de dafin   Mod de preparare: Pui organele la fiert în apă cu sare, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.