Reteta supa de peste cu galuste

Printeaza

Reteta supa de peste cu galuste din: peste, sare, piper, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, rozmarin, ou, ulei, gris.

Ingrediente:Reteta_supa_de_peste_cu_galuste

  • 1 kg peste de apă dulce (crap, caras, păstrăv)
  • sare
  • piper
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 telină mică
  • 1 păstârnac
  • 3 l apă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 crenguţă rozmarin
  • frunze de dafin

Pentru găluşte:

  • 1 ou
  • 1 linguriţă ulei
  • 7-8 linguri gris
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 praf sare

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli şi-l porţionezi, apoi îl dai la fiert cu piper şi puţină sare. După un sfert de oră, îl scoţi, îl cureţi de pe oase şi-l desfaci în bucăţi.

Tai morcovii în rondele, fiecare ceapă în patru, ţelina şi păstârnacul pe jumătate, apoi le pui si pe ele la fiert 20 de minute.

Intre timp, pregăteşti găluştele. Baţi bine oul, torni uleiul, presari puţină sare şi încorporezi grisul, în ploaie. Ar trebui să obţii o compoziţie de consistenta smântânii, peste care amesteci si pătrunjel tocat.

După ce au fiert legumele, iei supa de pe foc şi scoţi bucăţile de ţelină şi de păstârnac. Pui peştele în oala de supă, potriveşti de sare şi dai iar supa la foc, 10 minute. Apoi, cu o linguriţă, pui găluştele în supă şi le mai laşi la fiert până se ridică la suprafaţă.

Inchizi focul, pui un capac şi după 10 minute presari pătrunjel tocat. Poţi servi supa şi cu rozmarin şi dafin.

Reteta supa de peste cu galuste

Reteta_supa_de_peste_cu_galuste

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.