Reteta supa crema cu ciuperci

Printeaza

Reteta supa crema cu ciuperci din: ciuperci, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, faina, patrunjel, margarina, sare, piper.

Ingrediente:Reteta supa crema cu ciuperci

  • 500 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 telină
  • 1 păstârnac
  • 1 lingură de făină
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 100 g margarină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Zarzavaturile se curăţă, se spală, se dau pe râzătoare şi împreună cu ceapa tocată fin se pun la fiert în 2 l de apă cu sare. După ce au fiert, se strecoară. Ciupercile se curăţă, se taie felii subţiri şi se pun la călit în margarină încinsă.

Se presară făina şi se adaugă o cană din zeama în care au fiert zarzavaturile. Când ciupercile sunt fierte, se pasează şi se trec prin sită împreună cu zarzava­turile.

Piureul obţinut se subţiază cu zeama de la fiert, se adaugă câteva felii de ciuperci şi se mai lasă să fiarbă. La sfârşit se potriveşte de sare şi piper şi se adugă verdeaţa tocată mărunt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa fac si eu supa de ciuperci!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.