Reteta sos de ou

Printeaza

Reteta sos de ou din: galbenus, vin alb, unt, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Reteta_sos_de_ou

  • 3 gălbenuşuri
  •  3 linguri cu vin alb
  • 1/2 ceşcuţă cu unt toptit
  • 1/2 lămâie
  •  sare
  •  piper

 

Mod de preparare:

Aşază un castron deasupra unui vas cu apă fierbinte. Pune gălbenuşurile şi vinul şi bate energic pentru ca ouăle să nu se închege, iar sosul să devină spumos.

Incorporează treptat untul topit, amestecând uşor. Condimentează cu un praf de sare şi piper proaspăt măcinat. La final, toarnă sucul de la o jumătate de lămâie.

Păstrează-l la cald până la servire.

 

Reteta sos de ou

Reteta_sos_de_ou

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.