Reteta salata de creveti

Printeaza

Reteta salata de creveti din: quinoa, alune, creveti, rodie, unt, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, patrunjel, sare, piper, boia.

Ingrediente:Reteta_salata_de_creveti

  • 170 g quinoa alba
  • 100 g alune
  • 300 g creveţi
  • 1/2 rodie
  • 50 g unt
  • 2 căţei de usturoi
  • 60 ml ulei de măsline
  • zeama de la două lămâi
  • frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • boia

 

Mod de preparare:

Peptru dressing, toarnă într-un borcan uleiul, zeama de lămâie, adaugă un praf de sare şi piper. Inchide ermetic, agită şi lasă-l deoparte.

Spală quinoa în mai multe ape reci, scurge-o şi pune-o într-o oală. Toarnă apă fierbinte (vreo 400 ml) şi ţine pe foc un sfert de ora. Da-o deoparte cinci minute, adauta un praf de sare şi aereaz-o cu furculita.

Intre timp, încinge untul si feliile de usturoi. Adaugă crevetii si lasă-i câteva minute, cât să-şi schimbe culoarea.

La final, presară un praf de boia. Intr-un castron larg, pune quinoa, alunele şi boabele de rodie, toarnă dressingul şi amestecă.

Aşază creveţii deasupra şi serveşte.

Reteta salata de creveti

Reteta_salata_de_creveti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.