Reteta salata de fasole boabe

Printeaza

Reteta salata de fasole boabe din: fasole, ceapa, verdeata, ulei, otet, sare.

Este o sursă excelentă de proteine, fibre alimentare, fier, magneziu, potasiu, zinc și vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic. Consumul regulat de fasole poate contribui la menținerea unui sistem imunitar sănătos și la susținerea funcționării normale a corpului.

Are fibre solubile care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce poate contribui la menținerea sănătății cardiovasculare. De asemenea, potasiul din fasole poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Fibrele alimentare din fasole pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control, ceea ce poate fi util pentru persoanele cu diabet de tip 2.

 

Ingrediente:

  • 500 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 2 legături de verdeaţă (mărar, pătrunjel)
  • ulei
  • oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Fasolea se spală şi apoi se fierbe în apă clo­cotită cu sare. Când este fiartă se scurge.

Se adaugă ceapa tocată solzişori şi verdeaţa tocată mărunt.

Se potriveşte de oţet, ulei si sare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata de sfecla rosie, fasole boabe si morcovi

Salata de sfecla rosie, fasole boabe si morcovi: sfecla rosie, fasole boabe, morcov, ceapa rosie, ulei de masline, otet de mere, miere de albine, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 2 bucăţi mici de sfeclă roşie 150 g fasole boabe (fiartă în casă sau din conservă) 1 morcov potrivit 1 ceapă roşie 2 linguri ulei de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.