Reteta salata caesar

Printeaza

Reteta salata caesar din: salata verde, paine, slanina, salota, usturoi, unt, ulei, mustar, miere, smantana, verdeata, sare, piper, parmezan.

Ingrediente:Reteta_salata_caesar

  • 1 salată verde
  • 2 felii de pâine albă
  • 175 g slăninuţă
  • 1 şalotă
  • 1 căţel de usturoi
  • 20 g unt
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de muştar
  • 4 linguri de miere
  • 75 ml smântână pentru gătit
  • piper
  • sare
  • 2 linguri de amestec de verdeaţă mărunţită
  • 100 g parmezan

 

Mod de preparare:

Salata se curăţă, se spală şi se scutură de apă, apoi se taie fâşii. Pâinea şi slăninuţă se taie cubuleţe. Şalota şi usturoiul se cojesc, iar şalota se taie inele. Cu usturoiul se freacă bine un bol mare de salată.

Slăninuţă se topeşte într-o tigaie, apoi se adaugă untul şi se prăjesc cubuleţele de pâine. După ce se scot, în aceeaşi tigaie se prăjeşte şalota.

Pentru sos se amestecă uleiul cu muştarul şi cu mierea. Se înglobează puţină smântână pentru gătit şi se asezonează cu piper, sare şi cu verdeaţă proaspătă.

Salata se aranjează în bol, apoi se adaugă sosul. Se presară pe deasupra slăninuţa, cubuleţele de pâine şi inelele de şalotă. Se rade sau se taie mărunt parmezanul şi se presară peste salată.

Reteta salata caesar

Reteta_salata_caesar

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.